ITM Suceava desfășoară Campania de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici şi mijlocii

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava desfăşoară pe parcursul lunii februarie 2024 Campania de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici şi mijlocii.

Conform Legii nr. 367/2022 a Dialogului Social se instituie obligativitatea negocierii colective la nivelul unitãţilor care au cel puţin 10 angajaţi, iniţiativa negocierii colective poate aparţine angajatorului şi/sau oricãreia dintre pãrţile îndreptãţite sã negocieze.

In cadrul acestei campanii vor fi oferite informaţii detaliate cu privire la negocierea colectivã, plecând de la principalele beneficii pentru angajaţi/lucrãtori şi angajatori, respectiv:

Avantaje angajaţi/lucrãtori: mai multã justiţie socialã, drepturi superioare privind condiţiile de muncã şi de angajare, salariile, aplicarea principiului egalitãţii de şanse şi tratament, venituri mai stabile şi concilierea vieţii profesionale cu cea de familie.

Avantaje angajatori: asigurarea pãcii sociale şi a unui climat de muncã favorabil performanţei, participare mai mare a forţei de muncã la locul de muncã, rezolvarea timpurie a litigiilor de muncã, eficacitate şi planificare bugetarã.

Vor fi organizate sesiuni de informare a angajatorilor şi reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor, la sediul instituţiei ITM Suceava, precum şi discuţii cu angajaţii şi distribuirea de materiale informative.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră