Jandarmeria Suceava a inaugurat noua pistă de pregătire colectivă FOTO

AcasăEvenimentJandarmeria Suceava a inaugurat noua pistă de pregătire colectivă FOTO

În data de 20 decembrie, la sediul 2 Mihoveni al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bogdan Vodă Suceava a avut loc, în sistem de videoconferință, inaugurarea pistei de pregătire colective, ca parte a proiectului intitulat ,,Consolidarea capacităților de formare a grupei de acțiuni speciale prin dezvoltarea unor programe complexe de pregătire fizică și de evaluare psihologică (RO – UA TP) și finanțat prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Activitatea s-a derulat în prezența domnului general de brigadă Postelnicu Ionel, inspector – șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și coordonator de proiect, dar și a domnului locotenent – colonel Kalinovskyi Andrii, manager de proiect din partea Gărzii Naționale a Ucrainei.

Aceasta constă într-un traseu aplicativ și este constituită din mai multe obstacole și elemente constructive individuale, care îi vor ajuta pe camarazii noștri din cadrul grupei de acțiuni speciale să își perfecționeze pregătirea, în vederea prevenirii și combaterii criminalității organizate.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 34 de luni, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bogdan Vodă Suceava participând în calitate de lider de proiect, iar Garda Națională din Ucraina (G.N.U.) în calitate de partener.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea siguranței și securității cetățenilor care trăiesc în regiunile zonei comune de frontieră și în special identificarea soluțiilor optime în ceea ce privește lupta împotriva crimei organizate din regiune.

De asemenea, acesta urmărește consolidarea capacităților de formare a grupei de acțiuni speciale prin dezvoltarea unor programe complexe de pregătire fizică, cu scopul de a interveni în sprijinul structurilor specializate care luptă împotriva crimei organizate.

Activitatea planificată în cadrul proiectului s-a încheiat în bune condiții, iar amenajarea pistei de pregătire colectivă, respectiv organizarea unui exercițiu comun pentru standardizarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor de intervenție, atunci când situația o va permite, vor avea drept scop sprijinirea structurilor responsabile de combatere a crimei organizate.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite