La Siret se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție! Pe când și la Suceava?

AcasăEvenimentLa Siret se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție! Pe când și...

Orașul Siret se alătură inițiativei luate de județele Galați și Vaslui de a institui obligativitatea purtării măștilor de protecție sau a altor mijloace de protecție a gurii și nasului pentru toți cetățenii care circulă în spațiile publice.

La Suceava, cu toate că numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a explodat, autoritățile sucevene se fac că nu înțeleg pericolul și refuză deocamdată implementarea acestei măsuri. La ora actuală în județul Suceava există un număr de 1215 de persoane confirmate cu COVID 19.

„Întrucât numărul de cazuri de infectare cu COVID 19 a crescut foarte mult și, de asemenea, a crescut și numărul de pacienți asimptomatici care sunt foarte greu sau chiar imposibil de identificat, începând de astăzi introducem obligativitatea purtării măștilor de protecție sau a altor mijloace de protecție a gurii și nasului (fulare, eșarfe, bandane, etc.) pentru toți cetățenii care circulă în spațiile publice din orașul Siret.

Această măsură și-a dovedit eficiența în Coreea de Sud și Cehia și a fost adoptată si de alte tari precum Austria, Slovacia dar și de Italia (Lombardia) când a ajuns în situație critică. Multe țări recomandă folosirea temporară a unei eșarfe sau a unui fular în cazul în care nu există măști deoarece și acestea asigură un anumit nivel de protecție.

În momentul de față există deja destul de multe persoane infectate, iar unele dintre acestea nu știu acest lucru (fie infecția este abia la debut, fie sunt asimptomatice). În momentele în care interacționează cu alte persoane, acestea transmit infecția în comunitate. Din acest motiv, acoperirea gurii și a nasului sunt foarte importante în prevenirea răspândirii COVID 19.

Masca nu trebuie purtata în casa, în curte sau pe camp (în cazul desfasurarii de activitati agricole de exemplu).” a precizat primarul Orașului Siret, Adrian Popoiu.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite