La Spitalul Județean Suceava va fi instalat un rezervor de mare capacitate care va asigura oxigenul necesar pacienților internați

AcasăEvenimentLa Spitalul Județean Suceava va fi instalat un rezervor de mare capacitate...

Prefectura Suceava anunță că la Spitalul Județean Suceava va fi montat rezervor de mare capacitate pentru stocarea a 10.000 litri de oxigen lichid, care va asigura oxigenul necesar pacienților. 

La solicitarea prefectului județului Suceava, în cursul zilei de vineri, a avut loc o ședință operativă la care au participat: domnul secretar de stat, coordonator al Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, domnul general Ionel Oprea, domnului subsecretar de stat Ovidiu Șandor, doamna Manuela Trifan director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, doamna doctor Irina Franciuc – Asociația medicilor de familie din județul Suceava, domnul doctor Gabriel Gospodaru – Colegiul medicilor stomatologici, domnul Tomșa Ovidiu – președintele Sindicatului Sanitas Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Niță, primarul municipiului Suceava, domnul Ion Lungu, viceprimarul municipiului Suceava, domnul Lucian Harșovschi, directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava, domnul Cornel Dediu și domnul dr. Liviu Trifina, reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor.

Din motive obiective, domnul doctor Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, nu a putut onora invitația, dar a transmis sprijinul instituției pe care o reprezintă.

În cadrul ședinței domnul secretar de stat Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, a făcut o prezentare a situației existente în unitatea medicală, cu accent pe asigurarea resursei umane, absolut necesară în oricare din proiecțiile celor trei etape cuprinse în planul de operaționalizare graduală a spitalului județean pentru atingerea capacității de răspuns maximal.

„Un punct vulnerabil identificat anterior, care consta în asigurarea concentrației de oxigen la spitalul județean a fost rezolvat, urmând a fi amplasat un stocator cu o capacitate de 10.000 litri oxigen lichid, cu asigurarea circuitelor necesare.

În ceea ce privește restabilirea funcționalității normale a spitalului, și optimizării nivelului de răspuns în condițiile actuale, cu referire directă la asigurarea logisticii medicale, azi vorbim de un număr de 37 de ventilatoare existente la spital” a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Mai mult, capacitatea de testare a crescut, prin intermediul celor 3 aparate PCR și a celui de analiză rapidă donat de către Crucea Roșie România. Astfel se fac un număr de 300 de teste de analiză zilnic ce pot fi asigurate de laboratorul spitalului județean. În completarea acestora, Direcția de Sănătate Publică Suceava colaborează cu Institutul Balș din Cluj și laboratorul Sinevo București, care asigură rezultatele la un interval de 24-48 ore de la primirea testelor.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite