Lector univ. dr. Gabriela Rangu de la Facultatea de litere a încetat din viață la vârsta de 50 de ani

AcasăEvenimentLector univ. dr. Gabriela Rangu de la Facultatea de litere a încetat...

Un cunoscut și apreciat cadru universitar sucevean s-a stins din viața la vârsta de 50 de ani. Este vorba despre lectorul univ.dr. Gabriela Rangu, cadru didactic la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„Colectivul de engleză al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava trece printr-o profundă durere, pricinuită de pierderea neașteptată a prețuitei noastre colege, doamna lector univ. dr. Gabriela Rangu, profesor dedicat, iubit și apreciat de generații întregi de studenți.

Absolventă a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și doctor în Filologie al Universității „AI. I. Cuza” din Iași, cu teza Metatheory and Fiction. Theoretical Representations in Anglo-American Postmodernist Fiction (2006), dna lector dr. Gabriela Rangu a fost specialist în postmodernism și literatură postmodernă. De-a lungul carierei, regretata noastră colegă a fost membru ales în Consiliul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării și în Senatul USV.

Spiritul ei lucid – dezbărat de dogme, șlefuit prin lectură și limpezit prin nesfârșite interogații –, umorul fin și sufletul generos o așezau întotdeauna deasupra micimii și irosirii cotidiene, conferindu-i un loc aparte în sufletul colegilor și al studenților săi. Va dăinui în amintirea noastră ca un portret al celei mai fericite îngemănări dintre frumusețea minții și cea a sufletului.

Suntem alături, cu gândurile cernite, de colegul nostru, lector univ. dr. Alexandru Diaconescu, de familie și de prieteni și îi vom păstra mereu amintirea vie.

Dumnezeu s-o odihnească!”, au transmis reprezentanții USV.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite