Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 27 ianuarie și în data de 30 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acțiunii au fost verificați doi operatori economici și aplicate trei sancțiuni contarvenționale în valoare totală de 3.000 de lei.

În cadrul acțiunilor polițiștii au confiscat cantitatea de 48,836 mc material lemnos în valoare de aproape 42.000 de lei.

La data de 30 ianuarie, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a planificat și executat un control pe linia evidențierii și debitării materialului lemnos la o societate comercială de pe raza localității, ocazie cu care s-a identificat cantitatea de 18,664 mc material lemnos, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documentele justificative de proveniență.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de aproape 3.000 de lei a fost confiscat.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: