Material lemnos confiscat de polițiști

Stire din :

Material lemnos confiscat de polițiști

Duminică dimineață, 11 iunie, ora 04.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni o autoutilitară, aceasta fiind încărcată cu cherestea de esență rășinoase.

S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 61 ani, din com. Frătăuții Noi. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 4,88 mc, având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 2,02 mc cherestea de esență rășinoase, rezultând astfel o diferență de 2.88 mc cherestea.

Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 1 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar cantitatea de 2,88 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.664 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

În cursul zilei de sâmbătă, 10 iunie, ora 12.55, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați direct de către un activist de mediu cu privire la faptul că o autoutilitară transportă material lemnos fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos și se deplasează pe raza comunei Brodina către orașul Vicovu de Sus.

Polițiștii s-au deplasat către comuna Brodina, iar pe raza orașului Vicovu de Sus, pe strada Calea Bucovinei, s-a procedat la oprirea regulamentară a autoutilitarei.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 ani, din comuna Bilca.

S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat, autoutilitara fiind însoțită la Ocolul Silvic Putna unde organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.28 m3 lemn foc fag, în valoare de 538 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

S-a dispus confiscarea cantății de 2.28 m3 lemn foc fag, în valoare de 538 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.

În cursul zilei de 09 iunie, polițiștii din carul SPR 1 Vadu Moldovei, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Fălticeni au procedat la inventarierea materialului lemnos dintr-o autoutilitară depistată 07 iunie, ora 22.35, de patrula de poliție din carul SPR 1 Vadu Moldovei, pe raza localității Boroaia.

După verificarea documentelor și a autoutilitarei s-a constatat faptul că acesta este încărcată cu cherestea rășinoase.

Conducătorului auto i s-au solicitat documentele justificative pentru materialul lemnos depistat împrejurare în care acesta a precizat faptul că nu există documente pentru cheresteaua din autoutilitară.

În urma inventarierii s-a stabilind existența cantității totale de 4,769 m3 cherestea specia molid.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului autoutilitarei și s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 4,769 m3 cherestea specia molid, la valoare de 4.411 lei.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :