Material lemnos confiscat de polițiști

AcasăEvenimentMaterial lemnos confiscat de polițiști

O patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pe DN17 în municipiul Câmpulung Moldovenesc autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Fundu Moldovei, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 13,964 mc material lemnos de esență rășinoase.

Întrucât, după verificarea materialului lemnos în aplicația SUMAL CONTROL 2.0, s-a constat că fotografiile încărcate în aplicație nu corespund cu realitatea și diferența dintre numărul de kilometri înscriși în aviz la momentul emiterii și numărul de kilometri de la momentul opririi era considerabil mai mică față de diferența reală a distanței parcurse de la locul plecării transportului, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii materialului lemnos indisponibilizat la Ocolul Silvic Vama, lucrătorii silvici au stabilit că bărbatul din comuna Fundu Moldovei transporta cantitatea de 14,077 mc lemn rotund de esență rășinoase.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite