Material lemnos confiscat și amenzi de 3.000 de lei pentru o firmă din Frătăuții Noi

Material lemnos confiscat și amenzi de 3.000 de lei pentru o firmă din Frătăuții Noi

La data de 01 februarie, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate de profil cu sediul social si punctul de lucru în localitatea Frătăuții Noi.

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate de către specialiștii silvici, echipa de control a constatat faptul că societatea deține în depozitul din localitatea Frătăuții Noi, cantitatea de 48,27 mc lemn rotund rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avize de însoțire electronice raportate in aplicația SUMAL 2.0.

Polițiștii au dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se două sancţiuni contravenționale in valoare de 3.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 48,27 mc Lemn Rotund Răsinoase în valoare de 12.212 lei.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: