luni, noiembrie 29, 2021
Acasă Eveniment Material lemnos confiscat și un ansamblu de vehicule în valoare de 50.000 euro indisponibilizat de polițiști după efectuarea a două percheziții

Material lemnos confiscat și un ansamblu de vehicule în valoare de 50.000 euro indisponibilizat de polițiști după efectuarea a două percheziții

Material lemnos confiscat și un ansamblu de vehicule în valoare de 50.000 euro indisponibilizat de polițiști după efectuarea a două percheziții

Polițiștii din cadrul S.P.R. nr. 1 Vadu Moldovei au oprit pentru control, în cursul zilei de 05 august, pe raza satului Slătioara, comuna Râșca autocamionul format din cap tractor și remorcă ce transporta material lemnos (lemn rotund rășinoase) fără a deține documente legale de proveniență.

Pe timpul conducerii ansamblului auto de la locul opririi către depozitul Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii masei lemnoase, conducătorul auto s-a sustras verificărilor, deplasând ansamblul auto în incinta unui depozit din satul Slătioara, comuna Râșca, județul Suceava unde a abandonat autocamionul încărcat cu masă lemnoasă.

Din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că persoana care a condus ansamblul auto este un bărbat de 33 ani care nu deține permis de conducere pentru categoria ”E”, necesar conducerii ansamblului de vehicule.

Ca urmare a celor constatate polițiștii S.P.R. nr. 1 Vadu Moldovei au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 68 alin. 2 din Lg. 46/2008-Codul Silvic și art. 335 alin. 2 din Codul Penal, fiind solicitat sprijin din partea Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – Serviciul Ordine Publică și Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

În urma cercetărilor efectuate în dosar precum și în temeiul mandatelor de percheziție emise de către Judecătoria Fălticeni, în data de 06 august, lucrătorii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, Secției nr. 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, Serviciului Acțiuni Speciale cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat percheziții la sediul unei firme și la domiciliul șoferului, fiind identificat și inventariat în curtea depozitului din sat Slătioara, comuna Râșca, materialul lemnos transportat fără documente legale la data de 05 august stabilindu-se un volum de 53,14 mc lemn rotund rășinoase. Materialul lemnos a fost indisponibilizat în vederea confiscării în cadrul dosarului penal.

În paralel, lucrătorii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind transportul, depozitarea, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase de către agentul economic.

Au fost efectuate stocurile faptice de material lemnos deținute de agentul economic în depozitul societății iar în urma efectuării balanței dintre stocurile faptice și cele scriptice existente conform datelor furnizate de aplicația SUMAL 2.0. a rezultat faptul că societatea deține fără documente legale de proveniență cantitatea de 55,3 mc cherestea rășinoase în valoare de 35.392 lei.

Față de agentul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 lei precum și măsura complementară de confiscare a cantității de 55,3 mc cherestea rășinoase.

În total, în urma controlului și a perchezițiilor au fost confiscați peste 100 m.c material lemnos.

În urma măsurilor informativ operative dispuse în cauză, a fost identificat și indisponibilizat și autovehiculul format din cap tractor și remorca în valoare de 50.000 Euro care a fost utilizat la transportul de material lemnos (lemn rotund rășinoase) în volum mai mare de 10mc fără a deține documente legale de proveniență.

“Se continuă verificările atât cu privire la infracțiunile silvice cât și la infracțiunile rutiere, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri