vineri, februarie 26, 2021
Acasă Eveniment Microbuz răsturnat pe calea ferată, între Gălănești și Horodnic FOTO

Microbuz răsturnat pe calea ferată, între Gălănești și Horodnic FOTO

Microbuz răsturnat pe calea ferată, între localitățile Gălănești și Horodnic, vineri dimineață.

Potrivit lui Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, în momentul producerii accidentului în microbuz se aflau două persoane, care nu au fost rănite și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanților DRDP Iași o autoutilitară a derapat în afara părții carosabile, pe fondul carosabilului umed, blocând calea ferată din proximitate. Cauze probabile luate în calcul sunt viteza excesivă și neatenția la volan. În momentul de fața se intervine pentru deblocarea căii ferate.

Microbuz răsturnat pe calea ferată, între Gălănești și Horodnic FOTO

“Posibile întârzieri suplimentare la trenul 5623 Suceava – Putna, după ce în jurul orei 09:18 a fost comunicat faptul că un microbuz a derapat răsturnându-se pe calea ferată în zona Horodnic. Până la eliberarea gabaritului de liberă trecere, trenul va staționa în gara Rădăuți. Întârzierea actuala: 35 minute (update 10:09)”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Calea Ferată Dornești-Putna.

Up date: Un tânăr de 19 ani, din comuna Straja, a condus pe DN 2 H, din direcția Gălănești-Horodnic de Jos, autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu mâzga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens după care s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe calea ferată Rădăuți-Putna.

În urma evenimentului nu au rezultat victime ci doar avarierea autoutilitarei.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Rădăuți care au procedat la eliberarea căii ferate. Până la eliberarea căii ferate și verificarea acesteia de către reprezentanții CFR, pentru a se constata dacă este corespunzătoare pentru circulația în siguranță a trenurilor, trenul 5623-Rădăuți-Putna a staționat în Stația CFR Rădăuți, ulterior reluându-și traseul.

Conducătorul auto a fost sancționat pentru neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

știri ultimă oră

Cele mai citite știri