Minorul care a furat două mașini din municipiul Suceava a fost reținut pentru 24 de ore

Minorul care a furat două mașini din municipiul Suceava a fost reținut pentru 24 de ore

În cursul zilei de miercuri, 14 februarie, la nivelul Poliției Municipiului Suceava au fost sesizate două furturi de auto, în jurul orei 17.45, reușindu-se prinderea în flagrant a autorului după o urmărire în trafic cu autospeciala și ulterior, urmărire pedestră.

Astfel, în jurul orei 12.15, un bărbat a sesizat că a lăsat aututurismul parcat în apropierea unui local public din cartierul Obcini, municipiul Suceava, neasigurat și cu cheile în contact, iar la revenire a constatat că autoturismul a fost sustras.

Ulterior, în jurul orei 17.15, un alt bărbat a sesizat faptul că a lăsat pentru scurt timp mașina pe care o folosește la o unitate tip fast-food de pe strada Curtea Domneasca din municipiul Suceava, de asemenea neasigurată și cu cheile în contact, la revenire observând cum autoturismul s-a pus in mișcare în viteză, fără a avea timp sau posibilitatea să intervină.

De îndată au fost alertate prin stație toate echipajele din serviciu, fiind stabilite puncte de interceptare prin structura de ordine publică și echipaje de urmărire din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava.

La scurt timp vehiculul sustras a fost reperat pe un bulevard în zona centrală a municipiului, reușindu-se blocarea acestuia prin echipaj rutier.

În acel moment, conducătorul auto a coborât din autoturism și a fugit prin curțile unor imobile și prin zona campusului universitar, fiind însă urmat pedestru de către polițiști care au procedat la urmărirea acestuia.

Atât polițiștii rutieri cât și cei de ordine publică s-au coordonat permanent prin stațiile de emisie recepție, fiind monitorizată direcția de deplasare și asigurandu-se blocarea tuturor căilor de acces, astfel încât după cca. 800 metri s-a reușit imobilizarea fugarului și încătușarea sa în condiții de maximă siguranță, fără incidente.

„S-au efectuat somații verbale însă nu s-a scos armamentul din toc și nu s-a formulat în niciun moment ipoteza de utilizare a armamentului întrucât silueta fugarului genera suspiciuni cu privire la potențiala sa minoritate, iar zonele în care s-au desfășurat activitățile erau intens populate la acel moment”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, stabilindu-se că are 17 ani și este din orașul Milișăuți. Tânărul nu este posesor de permis de conducere și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și furt calificat, urmând a se dispune măsuri procesuale, după consultarea procurorului de caz.

La data de 15 februarie s-a dispus prin ordonanță reținea adolescentului pe o perioadă de 24 de ore.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră