Nici un caz de COVID 19 în 56 din localitățile județului Suceava

AcasăEvenimentNici un caz de COVID 19 în 56 din localitățile județului Suceava

Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, la data prezentă din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu înregistrează niciun caz în evoluție, 49 au sub cinci cazuri în evoluție, 5 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

Vineri dimineață, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, se aflau în autoizolare la domiciliu 3125 de persoane și în carantină instituționalizată alte șase. Până la acest moment, 30319 de persoane au ieșit din autoizolare și alte 3113 din carantină instituționalizată.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Conform situației întocmită de DSP Suceava, la nivelul județului nostru se înregistrează un număr de 3469 persoane declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean zece persoane diagnosticate cu Covid – 19 și externate 28 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vineri dimineață se aflau internați un număr de 466 pacienți, și anume 94 pacienți Covid-19 și 372 pacienti non- Covid, iar în secția ATI erau internați un număr de nouă pacienți, din care unul ventilat.

În Spitalul Municipal Rădăuți erau internați un număr de 55 de pacienți Covid- 19 și șase persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În cursul zilei de joi, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdictiilor impuse 2605 de persoane și 13 societăți comerciale, fiind aplicate nouă sanctiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei.

„Instituția Prefectului- Județul Suceava adresează sucevenilor un îndemn la responsabilitate, să respecte, în continuare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.Vă rugăm să conștientizați că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus”, a transmis Prefectura Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite