Ninsoare în zona de munte a județului Suceava VIDEO

Stire din :

Ninsoare în zona de munte a județului Suceava.

Prefectura Suceava informează că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, neînregistrându-se blocaje.

Se înregistrează precipitații sub forma de ninsoare pe majoritatea sectoarelor de drum național, carosabilul fiind umed.

Potrivit Prefecturii Suceava se acționează permanent cu 15 utilaje echipate cu lamă și răspânditor, fiind răspândite circa 150 tine material antiderapant.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00. Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :