vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentO educatoare de la o grădiniță din Bosanci, acuzată că ar fi...

O educatoare de la o grădiniță din Bosanci, acuzată că ar fi agresat sexual trei fetițe

O educatoare de la o grădiniță din Bosanci este acuzată că ar fi agresat sexual trei fetițe.

Totul a ieșit la iveală după ce, în data de 06 decembrie 2021, femeia de 51 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că autoturismul său, care era parcat în fața blocului a fost incendiat. În cursul zilei de 17 decembrie autorul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina este tatăl a două fetițe minore și ar fi recurs la acest gest de răzbunare ca urmare a unor acte de viol și agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale, în vârstă de trei și respectiv șapte ani.

Fetițele mergeau la grădinița din Bosanci, unde femeia era educatoare.

„Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorele au existat, fiind identificată chiar și o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

În urma probatoriului administrat și a două percheziții efectuate în data de 14 ianuarie pe raza localităţilor Suceava și Bosanci, s-a dispus reținerea educatoarei pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestată pentru 30 de zile.

De cealaltă parte, părinții copiilor spun că aceste acuzații nu sunt fondate și au doar cuvinte de laudă la adresa educatoarei. Ei spun că femeia este una dintre cele mai bune educatoare din Bosanci, care a avut grijă în peste 20 de ani de activitate de sute de copii.

Tot vineri, au fost continuate cercetările în cauza din data de 12 ianuarie când o elevă de 14 ani a fost victima unor avansuri cu tenta sexuală și a unui comportament indecent și provocator din partea unui bărbat de 59 de ani. Agresorul este profesor la școala din Costâna

După continuarea cercetărilor, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței competente care a dispus arestarea pentru 30 de zile.

„Echipe de control ale inspectoratului școlar vor realiza anchete la sediul celor două unități de învățământ în cursul săptămânii viitoare. Vor fi verificate și examenele psihologice susținute de către cei doi profesori la începutul anului școlar. De asemenea, la nivelul școlilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină.De precizat este faptul că la Costâna, ancheta inspectoratului este în desfășurare, joi a fost o echipă de control la unitatea de învățământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat deoarece își luase concediu fără plată. Inspectoratul școlar va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații, conform legislației în vigoare”, a precizat Grigore Bocanci, inspector școlar general ISJ Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: