O persoană rănită în urma coliziunii unui autoturism cu o căruță

O persoană rănită în urma coliziunii unui autoturism cu o căruță.

Accidentul a avut loc pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, marți seară.

Un bărbat de 38 de ani, din comuna Straja, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului marca Suzuki, s-a angajat în depășirea unui atelaj hipo condus de către un bărbat de 25 de ani, din orașul Vicovu de Sus, încărcat cu material lemnos, pe linie continuă, a intrat pe banda sa de mers, după care a oprit brusc în dreptul liniei continue, motiv pentru care conducătorul atelajului hipo nu a mai putut opri caii în condiții de siguranță, intrând în coliziune cu oiștea atelajului hipo în spatele autoturismului.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 28 ani, din orașul Vicovu de Sus, pasager în atelajul hipo.

Conducătorul auto și conducătorul atelajului hipo au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul de 25 de ani nu deținea documente legale de proveniență sau transport al materialului lemnos transportat, motiv pentru care a fost condus la Ocolul Silvic Falcău unde organele silvice care au inventariat materialul lemnos, au stabilit faptul că este vorba despre cantitatea de 2,08 mc lemn foc fag.

Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 351,52 lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Falcău, iar Pîrghi Gheorghiță a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform art.19 alin. (1) lit. a) din Legea 171/2010.

Cercetările sunt continuate privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră