O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina. Nu avea permis de conducere și a fost prinsă de polițiști în mașina unui șofer drogat

O tânără de 19 ani s-a răsturnat cu mașina. Nu avea permis de conducere și a fost prinsă de polițiști în mașina unui șofer drogat

La data de 07 octombrie, în jurul orei 01.45, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 că la intrare în localitatea Prisaca Dornei, comuna Vama, se află un autoturism răsturnat în afara părții carosabile.

La fața locului, a fost identificat un autoturism răsturnat pe partea dreaptă în afara părții carosabile, fără a fi identificațo conducătorul auto sau pasageri, însă din informațiile obținute de polițiști s-a stabilit că persoana care a condus vehiculul și pasagrii din mașină au plecat de la fața locului cu un alt autoturism, înmatriculat într-un stat străin.

Polițiștii au organizat în regim de urgență filtre rutiere, iar pe drumul județean DJ 176 Frumosu, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în străinătate, și au procedat la oprirea regulamentară a acestuia folosindu-se semnalele luminoase și acustice ale autospecialei din dotare.

Procedându-se la efectuarea verificărilor, s-a stabilit că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 39 de ani, din municipiul Rădăuți.

Din primele verificări efectuate, s-a constatat că în interiorul autovehicului se aflau nouă persoane (6 adulți și 3 minori), unul dintre majori fiind și conducătorul autoturismului răsturnat în localitatea Prisaca Dornei, respectiv o tânără de 19 ani din municipiul Suceava.

Polițiștii au procedat la testarea ambilor conducători cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

La fața locului au fost solicitați lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, care au procedat la testarea ambilor conducători în vederea identificării prezenței în organism a substanțelor psihoactive, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive pentru șoefrul de 39 de ani, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevare probe biologice.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a transmis Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Întrucât exista suspiciunea că tânăra de 19 ani nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, s-a procedat la verificarea acesteia în bazele de date ale poliție, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Polițiștii au întocmit două dosare penale unul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: