O tânără din Botoșani a urcat la volan cu o alcoolemie de 1.01. Când polițiștii i-au făcut semn să oprească a provocat un accident rutier

AcasăEvenimentO tânără din Botoșani a urcat la volan cu o alcoolemie de...

O tânără din Botoșani a urcat la volan cu o alcoolemie de 1.01 mg/l. Când polițiștii i-au făcut semn să oprească a provocat un accident rutier

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 03.50, polițiștii SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare și menținere a ordinii publice în proximitatea discotecii din comuna Preutești, au efectuat semnalul de oprire unui autoturism, moment în care conducătoarea auto a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune ușoară laterală cu un alt autoturism condus de către un bărbat din sat Bogata, comuna Baia.

Cu ocazia legitimării conducătoarei auto căriea i se efectuase semnalul de oprire, s-a constatat că aceasta este o tânără de 24 ani, din comuna Tudora, jud. Botoșani.

Întrucăt aceasta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, tânăra a fost condusă la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Conducătorul autoturismului acroșat a fost și el a testat, de asemenea, cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite