Părintele Alexandru Argatu a fost condus pe ultimul drum VIDEO

AcasăEvenimentPărintele Alexandru Argatu a fost condus pe ultimul drum VIDEO

Părintele Alexandru Argatu a fost condus duminică pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica „Stinților Părinți” din Boroaia.

Slujba de înmormântare a părintelui Alexandru Argatu

Slujba de înmormântare a părintelui Alexandru Argatu

Publicată de Bucovina Media pe Duminică, 16 august 2020

Peste o mie de credincioși au participat la slujba oficiată de P.S Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoți.

Slujba de înmormântare a părintelui Alexandru Argatu

Slujba de înmormântare a părintelui Alexandru Argatu

Publicată de Bucovina Media pe Duminică, 16 august 2020

Preotul Alexandru Argatu a murit la 75 de ani, marți după amiază, într-un grav accident rutier petrecut în satul Onișcani, comuna Filipești, județul Bacău.

Autoturismul condus de acesta a lovit un stâlp după care s-a răsturnat într-un lan de porumb. Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă, fiind declarat decesul.

“Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este o altă carte pe care a editat-o.  Părintele Alexandru Argatu este cunoscut şi pentru că a finalizat frumoasa biserică de la Boroaia, judeţul Suceava, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său, cu eforturi foarte mari. La această biserică a şi fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, pentru ca în mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului să fie dezgropat după datină și să se descopere că este aproape intact, deși sicriul putrezise în totalitate”, potrivit agaton.ro.

Citește și:https://bucovinamedia.ro/preotul-alexandru-argatu-a-murit-intr-un-grav-accident-rutier-foto/

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite