duminică, octombrie 17, 2021
Acasă Eveniment Patru persoane reținute de polițiști în cazul agresiunii celor doi jurnaliști și a activistului de mediu FOTO-VIDEO

Patru persoane reținute de polițiști în cazul agresiunii celor doi jurnaliști și a activistului de mediu FOTO-VIDEO

Patru persoane reținute de polițiști în cazul agresiunii celor doi jurnaliști și a activistului de mediu

Update: Cei patru agresori au fost plasați sub control judiciar.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:
La data de 18 septembrie s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă (cel de al patrulea inculpat).
Potrivit procurorilor, în ziua de 16 septembrie, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.
Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați.
“Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Știre inițială

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști, Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu, au fost bătuți de aproximativ 20 de indivizi, în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de lemn din județul Suceava. Agresiunea a avut loc joi după amiază pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci.

În cursul zilei de vineri, peste 30 de polițiști din cadrul IGPR și IPJ Suceava au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, pentru identificarea agresorilor.

“Au fost continuate activitățile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice și s-au desfășurat activități investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecți și individualizarea gradului de participație penală”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităților procedurale, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” și ,,purtare abuzivă”.

Cei patru agresori au fost încarcerați în arestul IPJ Suceava, în cursul zilei de sâmbătă, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și instanței competente.

Sursă foto: Facebook Greenpeace Romania

știri ultimă oră

Cele mai citite știri