vineri, octombrie 23, 2020
Acasă Eveniment Percheziții în municipiul Suceava. Șase persoane au fost reținute pentru contrabandă de țigări FOTO

Percheziții în municipiul Suceava. Șase persoane au fost reținute pentru contrabandă de țigări FOTO

Percheziții în municipiul Suceava. Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore pentru contrabandă de țigări.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au reușit destructurarea unui grup infracțional specializat în introducerea în țară, depozitarea și comercializarea țigărilor de contrabandă pe raza municipiului Suceava, în special în zona cartierului Burdujeni.

Vineri dimineață, în cadrul unei cauze instrumentate de polițiștii din cadrul S.I.C.E. – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au fost puse în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară la locații și imobile folosite de persoane implicate în activități de contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară.

La 13 din cele 17 locații au fost descoperite și indisponibilizate țigarete, cantitatea totală ridicându-se la 179.260 bucăți. De asemenea, au mai fost descoperite sume de bani totalizând peste 35.000 lei, autoturisme folosite la transportul și depozitarea țigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum și alte probe și mijloace de probă utile cauzei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracțională desfășurată de fiecare persoană în parte.

Astfel, majoritatea țigaretelor erau introduse în țară fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea țigaretelor. Ulterior, țigaretele erau transportate la diferite spații de depozitare intermediară din zona municipiul Suceava și a localităților limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte și localuri de consum, unul dintre acestea fiind un restaurant situat în zona gării din Cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuș, cât și la pachet.

În urma activităților de cercetare și urmărire penală derulate față de șase persoane cu vârste cuprinse între 22 și 57 de ani, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Un bărbat de 57 de ani urmează a fi prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, iar celelalte persoane vor fi prezentate unității de parchet în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate în cauza penală de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de “contrabandă”, în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

știri ultimă oră

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

Dornean condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru furt calificat. Poliţia municipiului Vatra Dornei a primit...

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț

Beat la volan un șofer din Botoșani a ajuns cu mașina în șanț. Poliția orașului Salcea a fost sesizată,...

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret

Pacienții diagnosticați cu Covid 19 vor putea fi tratați și în spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Siret.

Cele mai citite știri

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos FOTO

Accident rutier cu două victime pe raza localității Vicovu de Jos, marți, în jurul orei 11.30.

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate

Un tânăr din Poiana Stampei a fost prins beat și fără permis la volanul unei mașini furate. Acesta a fost reținut pentru...

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior FOTO

Autoturism de teren răsturnat pe un drum de munte din Brodina. Șoferul a rămas blocat în interior.

Opt focare de Covid 19 sunt active în județul Suceava

Prefectura Suceava a anunțat luni, 19 octombrie, că în județul nostru sunt active opt focare de Covid 19.

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus

Șoferiță prinsă băută la volan, în Vicovu de Sus. O femeie în vârstă de 31 de ani, din comuna...