Percheziții în Suceava, Brașov și București la firme de colectare a anvelopelor uzate

Percheziții de amploare în Suceava, Brașov și București la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale care se ocupă cu colectarea și valorificarea anvelopelor uzate.

Astfel, miercuri dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează zece percheziţii în București, Suceava și Brașov.

În fapt, în perioada 1 martie – 31 decembrie 2016, o societate comercială ar fi înregistrat în declarațiile fiscale depuse la Administrația Fondului pentru Mediu gestionarea a peste 3.050.000 de kilograme de deșeuri de cauciuc și anvelope uzate, pentru care nu ar fi fost dovedită trasabilitatea și implicit, nici valorificarea.

Din cercetări a rezultat că reprezentanții societății comerciale ar fi fost ajutați de trei persoane fizice și două persoane juridice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 6.103.988 de lei, urmare a neplății la Fondul pentru Mediu a contribuției prevăzută la art. 9 alin. (1) lit. v) din O.U.G. nr. 196/2005.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene din Suceava și Brașov si Serviciul pentru Interventii și Acțiuni Speciale.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră