Percheziții într-un dosar de trafic de persoane. Doi indivizi ar fi obligat o persoană cu dizabilități să cerșească în diferite localități din județele Suceava, Bacău, Vrancea, Dâmbovița

AcasăEvenimentPercheziții într-un dosar de trafic de persoane. Doi indivizi ar fi obligat...

Percheziții într-un dosar de trafic de persoane. Doi indivizi ar fi obligat o persoană cu dizabilități să cerșească în diferite localități din județele Suceava, Bacău, Vrancea, Dâmbovița

La data de 26 septembrie, polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate Suceava, Pitești și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, efectuează trei percheziții domiciliare, în județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de persoane.

S-a reținut că, la începutul anului 2023, două persoane ar fi recrutat, dintr-un sat din județul Dâmbovița, o persoană în vârstă de 60 de ani, cu dizabilitate fizică și, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (lipsa mijloacelor de subzistență, fără perspectiva unui sprijin material ori a vreunei oportunităţi de angajare și sănătatea precară) i-ar fi dat bani sau alte foloase materiale și ar fi obligat-o la practicarea cerșetoriei, în beneficiul lor.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi transportat-o pe victimă în diferite localități din județele Suceava, Bacău, Vrancea, Dâmbovița, pentru diferite perioade de timp și ar fi obligat-o la practicarea cerșetoriei în locuri aglomerate, fiind controlată și supravegheată în permanență.

În urma exploatării victimei, cei în cauză ar fi obținut aproximativ 81.600 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite