Peste o mie de pachete cu țigări descoperite de polițiștii de frontieră ascunse în două autovehicule

AcasăEvenimentPeste o mie de pachete cu țigări descoperite de polițiștii de frontieră...

Peste o mie de pachete cu țigări descoperite ascunse în două mașini

Vineri, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean în vârstă de 62 de ani.

Acesta conducea un microbuz marca Renault, înmatriculat în Ucraina, cu care intenționa să călătorească pe ruta Ucraina-Turcia.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit ascunse în bagajele personale, cu scopul de a fi sustrase de la control, 810 pachete de țigări, în valoare de aproape 6.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar microbuzul, în valoare de aproape 140.000 de leia fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră suceveni au întocmit persoanei în cauză dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României.

În data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 10.00, în PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în România, un cetățean român în vârstă de 73 de ani, călătorind cu un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care au fost descoperite, în portbagaj și sub preșurile din interiorul mașinii, 230 pachete de țigări, în valoare de 345 lei.

Țigările au fost reținute, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite