miercuri, ianuarie 19, 2022
-0.7 C
Suceava
AcasăEvenimentPeste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști în cadrul...

Peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști în cadrul acțiunii de miercuri VIDEO

- Advertisement -

Peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști în cadrul acțiunii de miercuri

La nivelul Poliției Române a fost inițiată, în perioada 11 – 12 august, o amplă acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță publică.

Acțiunile se desfășoară în sistem integrat, cu implicarea unui număr sporit de polițiști și concentrarea activităților pe intervale delimitate de timp.

În cursul zilei de miercuri s-a acționat între orele 07.30 – 09.30 și 17.00 – 19.00, fiind vizată siguranța rutieră prin raportare la principalele cauze generatoare de accidente. În prima parte a zilei s-au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul indisciplinei pietonale și neacordării de prioritate pietonilor, iar în intervalul 17.00 – 19.00 s-a acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În doar patru ore de acțiune au fost implicați la nivel județean 130 de polițiști cu 65 de autospeciale inscripționate și neiscripționate. Au fost utilizate toate aparatele radar montate pe autospecialele de poliție dar și aparatura radar laser TruCam.

Polițiștii au reținut 27 de permise de conducere și au aplicat 217 sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de 88.976 lei. Dintre acestea 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști pentru nerespectarea legislației rutiere privind necesitatea opririi și asigurării la trecerile la calea ferată fără bariere.

Totodată, au fost reținute și 12 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii din partea a doua a zilei, în jurul orelor 18.50, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, aflat în serviciul de supraveghere și control trafic pe strada Aviatorului din comuna Șcheia, a constatat prin utilizarea aparatului radar TruCam, faptul că un autoturism circulă cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 50 km/h. În această împrejurare s-a executat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto a mărit viteza de deplasare continuându-și deplasarea, fiind urmărit cu autospeciala de poliție pe o distanță de circa un kilometru, ulterior fiind oprit.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr care a declarat că nu posedă permis de conducere. De asemenea, acesta a declarat faptul că autoturismul condus este proprietatea soției sale, iar la data de 11 august, în jurul orelor 15.00, a plecat de la domiciliu conducând autoturismul în cauză, fără ca soția sa să aibă cunoștință despre acest fapt, întrucât aceasta se afla la serviciu.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost sancționat contravențional pentru abaterile săvârșite la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ” conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ” furt în scop de folosință”.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: