luni, ianuarie 17, 2022
0.9 C
Suceava
AcasăEvenimentPeste 7800 de suceveni au fost verificați de polițiști cu privire la...

Peste 7800 de suceveni au fost verificați de polițiști cu privire la modul de respectare a interdicțiilor și măsurilor impuse în context pandemic Covid 19

- Advertisement -

Peste 7800 de suceveni au fost verificați de polițiști cu privire la modul de respectare a interdicțiilor și măsurilor impuse în context pandemic Covid 19.

Astfel, în perioada 11–16 ianuarie polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor au fost verificate 370 de societăți comerciale şi peste 100 de mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 42.200 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 7805 persoane.

Au fost intensificate instruirile cu administratorii de unități turistice și hoteliere și din circuitul HORECA, fiind prezentat cadrul legal dar și sancționator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Reprezentanții tuturor unităților turistice și de cazare, precum și ai restaurantelor au fost instruiți cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

Urmare a acțiunilor preventive desfășurate nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cazurile de încălcare alegii fiind izolate.

Au fost identificate și situații de încălcare a legii, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale și reinstruind cetățenii cu privire la necesitatea respectării normelor de protecție Covid19.

Astfel, în data de 15 ianuarie, în jurul orei 21.00, un bărbat de 41 de ani, din comuna Rădășeni, s-a deplasat la magazinul mixt aparținând S.C. Valeriu S.R.L. sat Lămășeni, loc unde a consumat băuturi alcoolice împreună cu alți doi consăteni, până în jurul orelor 01.20.

Din cauza unor neînțelegeri mai vechi și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cele trei persoane s-au certat, ajungând și la un conflict fizic.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe” însă toate cele trei persoane implicate în acest eveniment au fost sancționate contravențional și conform Lg. 55/2020, art. 65 lit. (e) și (m) cu amendă în cuantum de 500 lei, fiecare pentru că nu aveau asupra lor declarație cu privire la necesitatea prezenței în spațiul public după ora 23.00.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: