Peste 800 de elemente de muniție din Primul Război Mondial distruse de pirotehniștii ISU Suceava

AcasăEvenimentPeste 800 de elemente de muniție din Primul Război Mondial distruse de...

Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a desfășurat, în perioada 11-13 mai, misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate, pe raza localității Neagra, din orașul Broșteni.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către colegi polițiști și jandarmi, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Broșteni.

ASANARE ȘI DISTRUGERE MUNIŢIE NEEXPLODATĂ NEAGRA

La începutul acestei săptămâni (11-13 mai), Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a desfășurat misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate, pe raza localității Neagra, din orașul Broșteni.Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către colegi polițiști și jandarmi, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Broșteni.Elementele de muniţie proveneau din Primul Război Mondial, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite pe raza localității Neagra, în zona Ortoaia. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.Pe parcursul celor trei zile, au fost asanate și distruse 836 de elemente de muniţie, majoritatea proiectile explozive de artilerie, de diferite calibre.În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.Pirotehniştii I.S.U. Suceava reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:- Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;- Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;- Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;- Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;- Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;- Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;- Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. Music: https://www.bensound.com#MAI #IGSU #ISUSuceava #GrupaPirotehnica #asanaresidistrugeremunitie #curajsidevotament

Publicată de ISU „Bucovina" Suceava pe Vineri, 15 mai 2020

Elementele de muniţie proveneau din Primul Război Mondial, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite pe raza localității Neagra, în zona Ortoaia. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Pe parcursul celor trei zile, au fost asanate și distruse 836 de elemente de muniţie, majoritatea proiectile explozive de artilerie, de diferite calibre.

„În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes”, a precizat purtător de cuvânt ISU Suceava, Alin Găleată.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite