Petrecere cu 20 de invitați, întreruptă de polițiști la Pojorâta

AcasăEvenimentPetrecere cu 20 de invitați, întreruptă de polițiști la Pojorâta

În cursul zilei de sâmbătă polițiștii și jandarmii suceveni au continuat activitățile de monitorizare și control a persoanelor aflate în autoizolare dar și acțiunile de control a unităților de alimentație publică pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 1.

Asfel, sâmbătă noapte, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat controale pe raza de competență pe linia respectării prevederilor legale de către agenții economici, respectiv interzicerea servirii și consumului de băuturi alcoolice în spațiile destinate acestui scop, ocazie cu care, pe raza comunei Pojorâta în incinta unui magazin aparținând unei societăți comerciale administrate de o femeie de 53 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au fost identificate 20 de persoane care serbau ziua onomastică a fiicei acesteia, într-un spațiu închis din imobil.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr.1 din 17.03.2020, cu amendă în cuantum de 1.000 lei, ocazie cu care, evenimentul fiind stopat.

Aceeași patrulă de poliție a identificat pe terasa unui magazin de pe raza comunei Pojorâta trei persoane, care consumau diferite băuturi alcoolice. Administratorul întreprinderii individuale, un bărbat de 60 de ani din comuna Iacobeni, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Un polițist din cadrul Secția 11 Polițe Rurală Pojorâta a identificat într-o stație de alimentare cu carburant din comuna Pojorâta, un bărbat de 27 de ani din comuna Fundu Moldovei, care a pătruns în zona caselor de marcat și a solicitat o cafea, deși trebuia să se afle în izolare la domiciliu.

Bărbatul a adoptat un comportament necooperant, motiv pentru care, a fost încătușat și condus la sediul poliției, unde, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Polițiștii orașului Vicovu de Sus au procedat la sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr.1 din 17.03.2020, a unui bărbat de 33 de ani din comuna Șcheia, care a ales să respecte autoizolarea la domiciliul concubinei sale, din comuna Ulma și care, la data de 20.03.2020, ora 18.10 nu a fost identificat de polițiști la domiciliul ales.

Prefectura Suceava a transmis, că acțiunile de monitorizare ale modului în care sunt respectate condițiile de izolare voluntară la domiciliu și prevederile Ordonanței militare s-au concretizat în cursul zilei de sâmbătă cu verificarea unui număr de 1442 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, 66 de unități economice și 435 de persoane aflate în carantină instituționalizată.

În urma acestor verificări, realízate de efective compuse din 207 polițiști, 53 de polițiști locali și 30 de jandarmi, au fost aplícate 12 sancțiuni contravenționale dintre care zece sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, valoarea totală a acestora fiind de 18.300 lei.  De asemenea au fost aplícate două sancțiuni contravenționale unor unități economice, pentru nerespectarea Ordonanței Militare, în valoare totală de 11.000 lei.

Totodată echipaje ale poliției rutiere au asigurat deplasarea și însoțirea a șapte autovehicule cu un număr de 23 de persoane care au fost plasate în carantină instituționalizată sau conduse spre destinațiile de domiciliu în vederea aplicării măsurii de izolare voluntară.

„Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, începând de duminică 22 martie, ora 22.00 intră în vigoare Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie, care prevede noi măsuri de combatere a răspândirii COVID -19 și anume: suspendarea activității cabinetelor medicale stomatologice, cu excepția urgențelor și suspendarea temporară a activităților de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale (tip mall) în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curătătorie”, a informat Prefectura Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite