vineri, mai 20, 2022
26.3 C
Suceava
AcasăEvenimentPetreceri întrerupte de polițiști. S-a lăsat cu amenzi pentru organizatori

Petreceri întrerupte de polițiști. S-a lăsat cu amenzi pentru organizatori

Petreceri întrerupte de polițiști. S-a lăsat cu amenzi pentru organizatori.

În perioada 06 – 08 martie, în contextul apropierii Zilei de 8 Martie, polițiștii au intensificat activitățile, în special pentru conștientizarea populației pentru a nu organiza evenimente private, unde se identifică un risc sporit de răspândire a SarsCov2.

La 06 martie, ora 23.30, Poliţia municipiul Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la un restaurant muzica este la maxim. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constatat că cele sesizate se confirmau. În incinta restaurantului au fost identificați mai mulți turiști care ascultau muzică.

În cauză administratorul pensiunii – restaurant a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 lei conform art. 65 lit. l din Legea 55/2020 raportat la art. 1 pct. 2 din Anexa 3 la HG 35/2021, pentru desfăşurarea unui eveniment în spaţiu închis.

La 06 martie, lucrătorii SPR 14 Vama, în timp ce executau o acțiune organizată pe linia respectării normelor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2, în urma unor informații, obținute au verificat o pensiune, din comuna Vama, satul Molid.

Într-o sală de mese din interiorul pensiunii a fost identificat în desfășurare un eveniment privat, masă festivă, la care participau aproximativ 40 de persoane. Administratorul pensiunii, a declarat că el este organizatorul evenimentului și având în vedere apropierea datei de 8 martie, a permis organizarea mesei festive.

Lucrătorii de poliție au rămas în locație până la intrarea în legalitate, evenimentul fiind întrerupt și s-a luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului cu amendă în sumă de 10.000 lei, conform art. 65, lit. j din legea 55/2020 raportat la art. 1 pct. 13 din Anexa 3 la HG 35/2021.

La 06 maartie, în jurul orei 17.15, lucrătorii SPR 11 Pojorâta, în urma unor date și informații obținute, s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat în incinta unui restaurant din comuna Sadova.

În incita restaurantului pensiunii au fost identificate 26 de persoane domiciliate pe raza județelor Suceava, Neamț și Vaslui, care participau la o masă festivă, cu ocazia împlinirii a 30 ani de la terminarea liceului.

De serviciu în calitate de ospătar a fost identificată o femeie care a relatat faptul că la data de 06 martie, în jurul orei 16.00 mai multe persoane au intrat în incinta restaurantului pensiunii și au solicitat o masă de grup pentru acest eveniment privat, fără ca în prealabil să facă rezervare sau să solicite cazare.

A fost identificat și organizatorul evenimentului, un bărbat din municipiul Fălticeni, a relatat că este organizatorul întrunirii, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform legii 55/2020, evenimentul fiind întrerupt.

Au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

În data de 05 martie, în jurul orelor 20.30 polițiștii au constatat faptul că la un hypermaket, din municipiul Suceava, în zona caselor de marcat, clienții nu respectă măsurile de prevenire împotriva COVID 19, respectiv sunt prea multe persoane, nerespectându-se distanțarea socială.

A fost identificată șefa de tură din magazin și a fost sancționată conform Legii 55/2020 pentru neluarea măsurilor de distanțare socială a clienților.

De asemenea, aceasta a fost instruită cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului în zona magazinului, respectarea programului de funcționare între orele 09.00-21.00 și difuzarea de mesaje acustice în acest sens.

Polițiștii suceveni au derulat, în perioada 01 – 06 martie, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

Astfel au fost verificate 335 de societăți comerciale şi 148 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 346 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 în valoare de 93.300 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5252 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.   

„Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Deși majoritatea cetățenilor au dat dovadă în această perioadă de responsabilitate au fost identificate și cazuri în care unele persoane au nesocotit legea și au pus în pericol sănătatea publică”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Polițiștii reamintesc faptul că zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00—05.00. 

Circulația persoanelor este permisă în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive: 

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; 
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; 
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie. 

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. 

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. 

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. 

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 

„Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! Reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, transmis Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: