Pieton accidentat mortal de o mașină la Straja. Șoferul era băut

Pieton accidentat mortal de o mașină la Straja. Șoferul era băut.

Accidentul a avut loc pe DJ 209 G pe raza comunei Straja, duminică după-amiază. Un bărbat în vârstă de 40 de ani și-a pierdut viața.

Un tânăr de 22 de ani din comuna Straja, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului marca Mitsubishi, ce avea direcția de deplasare comuna Straja spre orașul Vicovu de Sus, la un moment, într-o curbă la dreapta a lovit pietonul aflat pe acostamentul din dreapta a drumului, după care și-a continuat deplasarea și a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și un echipaj cu medic din cadrul SAJ Rădăuți. Din nefericire, pietonul în vârstă de 40 de ani nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul acestuia.

Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de luni, acesta să fie prezentat să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea luării unei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră