Poliția Română a lansat un avertisment după ce un nou tip de înșelăciune circulă în mediul online

Poliția Română avertizează că în cazul în care ați primit un astfel de e-mail: ,,Alertă de tentative de atac cibernetic”……., acesta este un fals.

Pentru a rămăne în siguranță în mediul online evitați să deschideți e-mail-uri de la necunoscuți ori atașamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicați cu aceștia sau cu cei invocați în documente.

Pentru îmbunătățirea securității conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi și aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi pași.

Chiar dacă perioada sărbătorilor s-a încheiat infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potențialele victime pot cădea mai ușor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online.

Verificați mereu sursa reală a mesajului.

Evitați accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate.

Nu furnizați date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media.

Nu uita că te poți antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro .

#Siguranțaonline este o campanie de conștientizare la nivel național implementată de Directoratul Național de Securiate Cibernetică, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: