miercuri, ianuarie 19, 2022
2.3 C
Suceava
AcasăEvenimentPolițiștii au reținut un bărbat din Horodnic de Sus care a provocat...

Polițiștii au reținut un bărbat din Horodnic de Sus care a provocat un accident, după ce s-a urcat la volan beat și fără permis de conducere

- Advertisement -

Polițiștii au reținut un bărbat din Horodnic de Sus care a provocat un accident, după ce s-a urcat la volan beat și fără permis de conducere

Patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată, sâmbătă dimineață, prin intermediul SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Horodnic de Jos, cu privire la faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Horodnic de Jos, menționând că celălalt conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării la fața locului, lucrătorii de poliție au identificat conducătorii autovehiculelor implicate în evenimentul rutier, respectiv un bărbat din comuna Horodnic de Sus și un alt bărbat din comuna Horodnic de Jos.

S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a șoferilor implicați în tamponare, rezultând faptul că șoferul din comuna Horodnic de Sus, avea o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul din comuna Horodnic de Jos, o alcoolemie de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât șoferul din comuna Horodnic de Sus nu deținea documentele personale asupra sa, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date al Poliției Române, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere auto.

Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost însoțit la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Prin Ordonanța Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava. Până la expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru luarea unor măsuri preventive.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: