Oprit pentru un control de rutină, un bărbat din Dornești a fost prins la volan mut de beat și fără permis

AcasăEvenimentOprit pentru un control de rutină, un bărbat din Dornești a fost...

Oprit pentru un control de rutină, un bărbat din Dornești a fost prins la volan mut de beat și fără permis.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru o autoutilitara, care se deplasa pe D.J. 176 Moldovița, pe direcția Moldovița-Argel.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 58 de ani, din comuna Dornești. În autovehicul pe scaunul din dreapta față se afla soția conducătorului auto, iar în spate fiul acestora.

Polițiștii au stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere valid pe teritoriul țării noastre, iar permisul de conducere provizoriu emis de Marea Britanie, nu îi conferă dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pe teritoriul României.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două probe de sânge.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite