Video Procesiune cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou pe străzile Sucevei. Preoții au citit scurte rugăciuni în curtea Spitalului Județean

Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă marți după-amiază în procesiune pe străzile municipiului Suceava, în mai multe cartiere ale orașului. Au fost făcute două scurte opriri, în curtea Spitalului Județean de Urgente Suceava dar și în fața Secției de Boli Infecțioase a unității medicale.

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava purtate pe strazile orasului, prin fata Primariei Suceava

Publicată de Bucovina Media pe Marţi, 31 martie 2020

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost purtate pe strazile orasului

Publicată de Bucovina Media pe Marţi, 31 martie 2020
Procesiune în Suceava cu sfintele moaște ale Sfântului Ioan cel Nou

Procesiune în Suceava cu sfintele moaște ale Sfântului Ioan cel Nou

Publicată de Doxologia pe Marţi, 31 martie 2020

Într-un comunicat de presă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților informează:

„Marți, 31 martie 2020, în a cincea săptămână din Postul Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc în municipiul Suceava un moment de rugăciune laolaltă cu ieșirea sfintelor moaște ale Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul acestui oraș.

La orele 16, s-a pornit de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ioan cel Nou, unde moaștele au fost așezate pe o platformă împodobită cu flori. Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări; în dreptul bisericilor, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot. Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea Spitalului Municipal Suceava, acolo unde mulți pacienți așteaptă vindecarea.

Din partea Arhiepiscopiei a participat Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Damaschin Dorneanul și un număr redus de preoți.

Pe tot traseul s-au rostit rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică și pentru toți locuitorii Sucevei, atât de greu încercați în aceste zile.

A fost o rugăciune a inimilor, făcută cu multă sobrietate, cu discreție, fără participarea fizică a credincioșilor, aceștia rugându-se din locuințele lor.

În aceste vremuri de criză, de tulburare și de neliniște, Biserica Ortodoxă îndeamnă la mai multă rugăciune unii pentru alții, la solidaritate practică, precum și la respectarea măsurilor de protecție, inspirând încredere și speranță în rândul populației”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră