PSD a depus în Parlament un proiect de lege prin care se interzice timp de 10 ani exportul de masă lemnoasă din România

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, anunță că a depus, la Senat, în numele grupului PSD, un proiect de lege care interzice exportul de masă lemnoasă din România .

Resursa regenerabilă a pădurilor este vitală pentru sănătatea românilor. Valorificarea rațională și legală a lemnului poate deveni o sursă importantă de plusvaloare în economia românească.
Am înregistrat la Senat, în numele grupului PSD, o propunere legislativă care stipulează, între altele:
„Se interzice scoaterea din țară a produselor din masă lemnoasă constând în: buștean, lemn rotund, cherestea și lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030.”
„Încălcarea interdicțiilor (…) constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
Tentativa se pedepsește.”
„Bunurile care fac obiectul infracțiunii (…) se confiscă”, a spus Șerban Nicolae.

#padurileromaniei

PĂDURILE ROMÂNIEI!În timp ce alții fac jocuri de imagine, noi acționăm concret pentru apărarea pădurilor României.Resursa regenerabilă a pădurilor este vitală pentru sănătatea românilor. Valorificarea rațională și legală a lemnului poate deveni o sursă importantă de plusvaloare în economia românească.Am înregistrat la Senat, în numele grupului PSD, o propunere legislativă care stipulează, între altele:"Se interzice scoaterea din țară a produselor din masă lemnoasă constând în: buștean, lemn rotund, cherestea și lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030.""Încălcarea interdicțiilor (…) constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.Tentativa se pedepsește.""Bunurile care fac obiectul infracțiunii (…) se confiscă."

Publicată de Șerban Nicolae pe Marţi, 14 aprilie 2020

Citește și:

top citite:

Ultimile știri