Un rădăuțean, condamnat la închisoare pentru înșelăciune, a fost arestat în Ucraina

AcasăEvenimentUn rădăuțean, condamnat la închisoare pentru înșelăciune, a fost arestat în Ucraina

Bărbatul de 42 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare după ce a indus în eroare societăți de asigurări, înscenând accidente rutiere pentru obținerea de despăgubiri.

La data de 12 decembrie, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani Lilian Avram zis „Giuliano”, față de care Judecătoria Rădăuți a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii din data de 06 ianuarie 2020.

Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune în formă continuată” (nouă acte materiale) constând în aceea că, în perioada 2009 – 2012, la diferite intervale de timp, împreună cu mai mute persoane, a indus în eroare sau a încercat să inducă în eroare societăți de asigurări, înscenând accidente rutiere pentru obținerea de despăgubiri.

Cel în cauză s-a sustras punerii în aplicare a MEPI motiv pentru care a fost dispusă darea în urmărire la nivel național și internațional.

Acesta a fost arestat în Ucraina, iar la data de 12 decembrie 2022 a fost extrădat, fiind preluat de polițiștii din cadrul IPJ Suceava SIC și depus în Penitenciarul Botoșani.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aduceau din străinătate mașini scumpe, de lux, deja avariate, marca Jaguar, BMW, Volvo, Mercedes sau Audi, pe care le vindeau mult mai scump, după ce le reparau în baza poliţelor RCA emise în urma unor accidente înscenate.

Indivizii foloseau maşini Dacia vechi pentru a produce evenimente rutiere. Aceștia, în timp ce se aflau la volanul mișinii, trăgeau brusc stânga de volan pentru a evita un câine sau o groapă, ocazie cu care loveau lateral autoturismele de lux aflate în depăşirea lor şi care în urma impactului ajungeau în copaci, stâlpi sau parapeţi din beton.

Prin această metodă, inculpaţii au reuşit să fraudeze societăţile de asigurări, obţinând despăgubiri necuvenite cuprinse între 25.000 – 60.000 de lei pentru fiecare maşină reparată, în baza poliţei de asigurare de răspundere civilă auto RCA.

Astfel, membrii grupării au înscenat 18 astfel de accidente rutiere, însă au primit despăgubiri din partea firmelor de asigurări doar în 14 dintre cazuri.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite