Restaurant cu activitatea suspendată și amendă pentru zgomot și abandonări de deșeuri

AcasăEvenimentRestaurant cu activitatea suspendată și amendă pentru zgomot și abandonări de deșeuri

Restaurant cu activitatea suspendată și amendă pentru zgomot și abandonări de deșeuri

Urmare a sesizării înregistrate la G.N.M.-C.J. Suceava privind afectarea factorilor de mediu prin abandonări de deșeuri de ambalaje generate din activitatea desfașurată într-un spațiu comercial și prin zgomotul generat din activitatea unui restaurant, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au efectuat un control pentru verificarea aspectelor menționate in petiție.

S-a constatat că un agent economic care desfășura activitate care necesită autorizare pe linie de mediu in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1798/2007 privind aprobarea procedurii de emitere a autorizației de mediu nu a solicitat si obținut viza anuală pentru autorizația de mediu aferentă activității desfășurate la punctul de lucru.

Pentru această neconformitate operatorul economic a fst sancționat contravențional cu amenda in cuantum de 60 000 lei in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare și cu sancțiune complementară de suspendare a activității în conformitate cu OG nr. 2/2001 privind regimul contraventiilor.

„Menționăm faptul că în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare, art.16, al. (2¹) ”Autorizația de mediu și autorizația integrată de mediu își păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obțin viza anuală ”.

Conform procedurii din 27 mai 2020 de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu aprobată prin Ordinul Ministrului Mediului Apelor Pădurilor nr.1150/2020 ”Termenul în care titularul activităţii solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile şi de minimum 60 de zile înainte de ziua şi luna corespunzătoare zilei şi lunii în care a fost emisă autorizaţia pe care acesta o deţine. În cazul în care autorizaţia pe care acesta o deţine a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcţie de ziua şi luna în care a fost emisă autorizaţia iniţială”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite