Reținuți de polițiști după ce au condus beți și fără permis un autoturism neînmatriculat

Stire din :

Reținuți de polițiști după ce au condus beți și fără permis un autoturism neînmatriculat

La data de 29 iunie, în jurul orelor 2050, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, au fost sesizați prin SNUAU 112 că pe raza comunei Capu Câmpului, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice conduce un autoturism.

Astfel, în baza sesizării, s-au efectuat activități de patrulare pe raza comunei, ocazie cu care pe drumul comunal a fost depisat în trafic un autoturism condus de către un bărbat domiciliat în satul/comuna Capu Câmpului, însoțit de către prietenul său de 21 de ani, pasager în partea dreapta față care îl avea în brațe pe fiul șoferului, respectiv un minor în vârstă de 4 ani.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât se impunea conducere șoferului la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, conducătorul auto i-a solicitat prietenului său de 21 de ani, să rămână cu fiul său minor la autoturism, până în momentul când fratele său urma să vină după după cei doi pentru a-i transporta la locuința sa de pe raza satului Brăiești, com. Cornu Luncii.

Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, ocazie cu care i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. De asemenea conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test rezultatul fiind pozitiv la ”Amfetamină”, fiindu-i recoltate monstre biologice în vederea stabilirii substantelor psihoactive.

S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că cel în cauză nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

Întrucât în cauză existau suspiciuni cu privire la valabilitatea nr. de înmatriculare provizoriu, s-a procedat la verificarea în baza de date, stabilindu-se că autoturismul figura neînmatriculat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Ulterior, în jurul orelor 2206, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un autoturism a lovit gardul curții unei case din satul/com Capu Câmpului.

În fața imobilului de pe raza comunei Capu Campului, a fost identificat un autoturism fără a avea montate plăcuțele cu numere de înmatriculare.

S-a stabilit că autoturismul a fost condus de către tânărul de 21 de ani, prietenul bărbatului care fusese anterior identificat de polițiști la volan. Tânărul de 21 ani emana la rândul său halenă alcoolică, prezentând totodată un comportament necorespunzător față de organele de poliție, acesta fiind încătușat și condus la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, constatatându-se că nici tânărul de 21 ani nu este deținător de permis de conducere pentru vreo categorie auto.

De asemenea, s-a stabilit că autoturismul figura neînmatriculat, reținându-se și fapta de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.

Totodată, tânărul de 21 ani nu a primit încuviințarea prietenului său de a conduce autoturismul, fiindu-i înmânate cheile în scopul de a aștepta în mașină până la sosirea fratelui acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” , conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,furt în scop de folosință”.

La data de 30 iunie, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei doi suspecți, dispunându-se față de amândoi măsura reținerii pentru 24 ore.

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Știri citite:

Știri ultimă ora :