vineri, mai 20, 2022
28.3 C
Suceava
AcasăEvenimentReținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

Reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

Reținuți pentru infracțiuni la regimul rutier

În cursul zilei de luni alți trei bărbați au fost reținuți de către polițiști și au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier. Un al patrulea tânăr implicat într-un eveniment rutier în cursul zilei precedente a fost prezentat instanței de judecată fiind emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

În seara zilei de duminică, în jurul orei 20.30, un bărbat de 32 ani, din comuna Marginea, a condus autoturismul pe D.C. 44, din comuna Sucevița, sat Voievodeasa. În calitate de pasageri în acest autoturism se aflau, două femei de 25 și 51 de ani.

La un moment dat, autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa din sens opus.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a pasagerelor din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani.

Imediat după producerea evenimentului rutier, până la sosirea echipajului de poliție și a ambulanței, conducătorul celuilalt autoturism a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului” iar în urma activităților investigative desfășurate a fost identificat conducătorul autoturismului implicat, respectiv un bărbat de 31 de ani din comuna Frumușica, județul Botoșani.

Prin ordonanța din data de 17 ianuarie s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 31 de ani, care locuiește fără forme legale pe raza comunei Sucevița, sat Voivodeasa, pentru săvârşirea infracţiunii de ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Tot în cursul zilei de ieri au fost continuate cercetările cu privire la evenimentul din data de 28 decembrie 2021, când patrula de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control autoturism ce avea direcția de deplasare dinspre bld. 1 Mai către bld. Ana Ipătescu.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din satul Bosanci care nu posedă permis de conducere.

Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul respectiv nu deține o poliță RCA obligatorie, în acest caz fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cursul zilei de 17 ianuarie, s-a dispus reţinerea suspectului de 25 ani din comuna Bosanci, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

La data de 16 ianuarie, ora 20.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DC 43D, se afla căzută o persoana de sex masculin.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 5 Dărmănești care a identificat persoana căzuta ca fiind un bărbat de 44 ani, din comuna Todirești. La sosirea echipajului de poliție și al ambulanței bărbatul era confuz și a declarat ca este posibil să fi fost acroșat de un vehicul, fără a oferi date suplimentare.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

La nivelul subunității s-a constituit echipă operativă complexă, formată din lucrătorii Biroului Rutier, care au efectuat cercetări în vederea identificării conducătorului auto vinovat de producerea accidentului.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, la data de 17 ianuarie, polițiștii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au identificat autorul accidentului, respectiv un bărbat de 29 ani domiciliat în comuna Todirești, sat Todirești, care nu este posesor de permis de conducere, fratele persoanei vătămate.

În urma cercetărilor efectuate s-au stabilit că la data de 16 ianuarie, în jurul orei 19.50, numitul bărbatul de 29 de ani, fără a deține permis de conducere, a condus un tractor agricol, neînregistrat, pe drumul comunal 43 D, în interiorul localității Todirești, transportându-l pe o scară improvizată pe fratele său de 44 de ani.

La un moment dat, bărbatul de 44 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut de pe caroseria vehiculului, tractorul trecând cu roata dreapta spate peste membrul inferior drept al acestuia. După producerea accidentului de circulație, șoferul de 29 de ani și-a continuat deplasare către domiciliu, fără încuviințarea organelor de poliție.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Poliție mun. Suceava, Biroul Rutier pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Prin ordonanța din data de 17 ianuarie a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, acesta fiind încarcerat în arest.

Urmărește știrile BucovinaMedia.ro și pe Google News

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: