Secția de Pneumologie a Spitalului Județean Suceava va fi dezinfectată iar personalul medical testat după ce un pacient a fost diagnosticat cu coronavirus

AcasăEvenimentSecția de Pneumologie a Spitalului Județean Suceava va fi dezinfectată iar personalul...

O anchetă epidemiologică este în desfășurare la Spitalul Județean Suceava după ce un bărbat care a fost internat pe secția de Pneumologie, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 37 de ani cu simptomatologie respiratorie, internat în data de 13 martie în Secția de Pneumologie, fără contacți pozitivi și fără istoric de călătorie în străinătate. Din cauza agravării generale a instalării dispneii și febrei, acesta a fost transferat în data de 16 martie în secția de Boli Infecțioase cu suspiciunea de infecție cu coronavirus.

În aceeași zi pacientul a fost testat pentru coronavirus și în data de 17 martie, ora 19.00, rezultatul este transmis ca fiind pozitiv.

În cursul aceleiași nopți bărbatul a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase Iași.

Măsuri luate la Secția de Penumologie: transferul pacientului în Secția de Boli Infecțioase, eliberarea secției de Pneumologie și dezinfecția acesteia, izolarea personalului care a venit în contact și testarea acestora, pacienții contacți izolați și testați.

„În momentul de față în Spitalul Județean Suceava există aproximativ 600 kituri compuse din din combinezon, măști și ochelari. Acest stoc de echipamente este dat în utilizare în funcție de necesități astfel: secțiile cu personal care vin în contact direct cu pacienții suspecți sau confirmați ( faza I ): Secția Boli Infecțioase, Compartimentul Terapie Intensivă din cadrul Secției Boli Infecțioase, Serviciul UPU și Blocul Operator, utilizează aceste kituri complete (aproximativ 600 bucăți), secțiile de fază II utilizează restul materialelor și echipamentelor. Sunt în curs de achiziționare echipamente care mai poți intra în compoziția aproximativ 500 de kituri”, a precizat Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite