Șofer amendat și lăsat fără permis în baza unui film postat pe Facebook VIDEO

AcasăEvenimentȘofer amendat și lăsat fără permis în baza unui film postat pe...

Șofer amendat și lăsat fără permis în baza unui film postat pe Facebook

La data de 21 iunie, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de catre un șofer care a efectuat o manevră neregulamentară de depășire pe o stradă din municipiul Suceava, evitând în ultimul moment accidentarea unui minor pe o trecere de pietoni.

Gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către polițiștii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21 iunie, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din com. Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcția Ițcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecției str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depășire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.

De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare șoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul.

Șoferul de 45 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute de art. 101 alin. 3 lit. G și 101 alin. 3 lit. E din OUG195/2002R cu amendă în cuantum de 1.980 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite