Șofer băut la volan prins de polițiști după o urmărire în trafic, la Rădăuți

AcasăEvenimentȘofer băut la volan prins de polițiști după o urmărire în trafic,...

La data de 26 decembrie, în jurul în jurul orelor 15.15, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza mun. Rădăuți, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe str. Calea Bucovinei, având direcția de deplasare dinspre centrul municipiului către orașul Milișăuți, ocazie cu care, conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, fiind necesară urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ doi kilometri, până la ieșirea din municipiu, loc în care a fost autoturismul a fost blocat.

În încercarea de a se sustrage, conducătorul auto a coborât, îndreptându-se în fugă spre albia râului Sucevița.

S-a procedat la prinderea și imobilizarea acestuia, fiind condus la sediul Poliției Mun. Rădăuți, loc în care a fost legitimat în persoana unui bărbat de 26 ani din comuna Grănicești, sat Gura Solcii.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 ca urmare a nerespectării semnalelor și indicațiilor polițiștilor rutieri, cât și ca urmare a nerespectării obligației de a avea asupra sa documentele personale și cele ale vehiculului în cauză. De asemenea, ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, la momentul depistării, pentru vehiculul în cauză nu era emisă vreo poliță RCA, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională, conform prevederilor LG 132/2017.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite