luni, ianuarie 17, 2022
0.9 C
Suceava
AcasăEvenimentȘofer blocat în trafic și reținut de polițiști, la Marginea

Șofer blocat în trafic și reținut de polițiști, la Marginea

- Advertisement -

Șofer blocat în trafic și reținut de polițiști, la Marginea

În timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe raza comunei Marginea, respectiv pe DN 17 A, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoutilitarei marca Ford Transit, ce se deplasa din direcția comunei Horodnic de Sus către centrul comunei Marginea, prezentând defecțiuni la sistemul de iluminare, iar la vederea echipajului de poliție conducătorul auto a oprit autoutilitara susmenționată brusc, pe partea carosabilă.

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui bărbat, având domiciliul în comuna Horodnic de Sus, care a înmânat polițiștilor doar documentele personale, declarând verbal faptul că nu are asupra sa documentele autoutilitarei în cauză.

Totodată, în calitate de pasageri au fost identificați un bărbat din comuna Sucevița și fiul minor al acestuia.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru autoutilitara susmenționată nu exista la momentul depistării nicio poliță RCA validă, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform procesului-verbal de constatare a contravenției, fiindu-i totodată reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare, conform legislației în vigoare. S-a adus la cunoștință faptul că dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, în caz contrar, punerea în circulație a autoutilitarei susmenționate constituie infracțiune.

Ulterior, conducătorul auto a coborât din autoutilitară, îndreptându-se pedestru către comuna Horodnic de Sus, iar la scurt timp vehiculul s-a pus în mișcare, demarând în trombă, circulând sinuos pe DN 17 A, în interiorul localității Marginea, până la prima intersecție cu DC neclasificat, loc în care era oprită autospeciala Duster.

Polițiștii l-au observat pe bărbatul de 37 ani, din comuna Sucevița, în timp ce se afla la volan autoutilitarei. S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto neconformându-se, efectuând un viraj brusc spre dreapta pe DC neclasificat, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După o distanță de aproximativ 300 m, conducătorul auto a încetinit viteza de deplasare, autospeciala blocând sensul de mers al autoutilitarei, trecând în fața acesteia, observând totodată că șoferul a trecut pe locul din mijloc, destinat pasagerului, iar la volanul autoutilitarei se afla fiul său în vârstă de 12 ani.

S-a procedat la imobilizarea și încătușarea bărbatului de 37 de ani, acesta fiind condus la sediul Poliției Mun. Rădăuți în vederea legitimării și a efectuării testării cu aparatul etilotest, întrucât emana halenă alcoolică, fiind incoerent în vorbire și având un comportament agresiv verbal.

Fiindu-i solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a refuzat testarea, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, în prezența medicului de gardă, acesta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de individ pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 ore.

Bărbatul a fost prezentat în fața procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, dispunându-se luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 21 noiembrie (după expirarea măsurii reținerii dispusă).

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Totodată, față de individ a fost luată și măsura sancționării conform Legii 55/2020 pentru că acesta nu a respectat intervalul orar de deplasare și nu a putut prezentat un certificat verde care să ateste că a fost vaccinat.

Ultimile Știri

Cele mai citite știri

Tag: