Șofer reținut pentru conducere fără permis și sub influența substanțelor interzise, la Câmpulung Moldovenesc

Șofer reținut pentru conducere fără permis și sub influența substanțelor interzise

La data de 01 aprilie, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului C-lung Moldovenesc, în timp ce îşi desfăşurau atribuţiile de serviciu pe strada Zorilor, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula dinspre str. Calea Bucovinei spre strada Mihail Sadoveanu.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea pe str. Mihail Sadoveanu, unde la circa 300 de metri s-a reușit blocarea acestuia. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 31 ani, din mun. C-lung Moldovenesc.

Acesta a relatat verbal faptul că nu a oprit autoturismul întrucât nu are efectuată Inspecția Tehnică Periodică.

S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, constatând faptul că șoferul este posesor de permis de conducere, însă cu mențiunea ,,CU RESTRICȚII – SUSPENDAT” ca urmare a unei abateri la regimul rutier.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002.

În urma continuării cercetărilor, la data de 02 aprilie împotriva bărbatului de 31 de ani s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră