Home Eveniment Șoferiță din Zvoriștea amendată după ce a transportat patru copii cocoțați pe...

Șoferiță din Zvoriștea amendată după ce a transportat patru copii cocoțați pe mașină

Șoferiță din Zvoriștea amendată după ce a transportat patru copii cocoțați pe mașină.

În urma apariției în spatiul public a unor fotografii care prezentau un autoturism care transporta pe barele metalice situate pe părțile laterale ale caroseriei patru minori, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări în regim de urgență stabilind cî mașina a fost condusă pe raza comunei Zvoriștea de către o tânără de 20 de ani din localitate.

Potrivit polițiștilor, șoferița a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți patru minori.

“Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor patru minori să coboare. Atât șoferița cât și părinții minorilor implicați au fost audiați. Părinții copiilor au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament, iar șoferița de 20 de ani a fost sancționată contravențional cu amenda in valoare de 1160 lei pentru încălcarea legislatiei rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei, art. 148 din OUG 195/2002 republicata. Totodată se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmând a fi atrasa răspunderea contravențională sau penala în funcție de rezultatele cercetărilor”, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Exit mobile version