Șoferul beat, care a accidentat mortal o femeie și a fugit de la fața locului, a fost arestat preventiv FOTO

AcasăEvenimentȘoferul beat, care a accidentat mortal o femeie și a fugit de...

Șoferul beat, care a accidentat mortal o femeie și a fugit de la fața locului, a fost arestat preventiv

La data de 12 martie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de individ, recidivist, pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Potrivit anchetatorilor, la data de 09 martie, în jurul orei 19.35, având o alcoolemie de 2,33 g%0 ( proba I – ora 20:55) şi de 2,20 g%0 (proba a II-a – ora 21:55), a condus un autoturism pe raza satului Leucusesti, comuna Preutești, context în care a fost implicat într-un accident rutier soldat cu uciderea din culpă a unei femei de 63 de ani, localnică, ce se deplasa în calitate de pieton în zona acostamentului.

După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei la volanul autoturismului, acroşând un autovehicul parcat pe marginea drumului.

Deși nu existau martori și indicii privind vehiculul implicat, imediat au fost mobilizate toate echipajele din cadrul a trei subunități din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic prin polițiștii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale și obținerea de informații.

La scurt timp polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că un autoturism condus de un șofer posibil băut a acroșat ușor o mașină parcată pe raza satului Huși, din aceeași comuna Preutești.

Imediat a fost deplasat în zonă un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Poliția Municipiului Fălticeni, la scurt timp fiind identificat și blocat în trafic un autoturism care circula din sens opus și care prezenta urme de avarii în partea din față.

Șoferul a fost extras din autoturism fără probleme, deși a opus rezistenta și a fost recalcitrant. Acesta a fost legitimat în persoana unui bărbat de 34 de ani, din comuna Preutești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge. De asemenea, șoferul a fost testat și cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ.

La data de 12 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea procurorului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite