Șoferul urmărit în trafic și oprit cu focuri de armă a fost reținut

Bărbatul de 51 de ani, din comuna Șcheia, avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 grame/1000 ml sânge.

Sâmbătă dimineață, in jurul orelor 05.15, în timp ce executa activități de patrulare pe strada Humorului din comuna Șcheia, un echipaj din cadrul SPR Scheia a efectuat semnal de oprire unui autoturism prin utilizarea semnalelor luminoase si acustice ale autospecialei, însa conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea cu viteza spre municiiul Suceava.

S-a procedat la urmarirea acestuia pe o distanță de aproximativ patru kilometri, pe raza comunei Șcheia și a municipiului Suceava.

S-a solicitat sprijin echipajelor din proximitate, iar la intersectia cu Bld. 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, a reușit blocarea autoturismului urmărit.

„Șoferul a încercat să-și asigure scăparea și a manevrat vehiculul pe direcția înapoi, lovind cu spatele autospeciala de poliție, moment în care, având în vedere pericolul creat, după efectuarea somațiilor legale, polițiștii au utilizat armamentul din dotare executând foc asupra pneurilor vehiculului. În urma acțiunii șoferul urmărit nu a suferit leziuni și nu a fost pusă în pericol viața sau patrimoniul altor persoane”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Conducătorul auto a fost extras din autoturism și imobilizat de către polițiști, ulterior stabilindu-se identitatea acestuia, respectiv faptul că este un bărbat de 51 ani din comuna Șcheia.

În urma testarii șoferului cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la unitate spitalicească pentru prelevarea probelor biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„Având în vedere natura evenimentului și pericolul public asociat, polițiștii au depus toate diligențele necesare urgentării activităților de cercetare penală, în aceeași zi reușindu-se obținerea buletinului de analiză toxicologică care a evidențiat faptul că șoferul avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 grame/1000 ml sânge”, a precizat Ionuț Epureanu.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea autoturismului condus de către șoferul de 51 de ani, acesta fiind ridicat și introdus în parcul cu auto confiscate aparținând IPJ Suceava.

De asemenea, în urma probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 51 ani pentru săvârşirea unei infracțiuni de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe” și a unei infracțiuni de „distrugere”.

Polițiștii din cadrul SPR9 Șcheia au dispus reținerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

„Totodată, se vor analiza regulile de circulație încălcate de către șoferul de 51 de ani pe timpul urmăririi acestuia, iar ulterior se va dispune măsura sancționării contravenționale”, a transmis purtătorul de cuvânt IPJ Suceava.

Citește și: https://bucovinamedia.ro/stiri-actualitate/23-de-focuri-de-arma-si-blocaje-in-trafic/63915/

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top știri citite:

Știri ultimă oră: