spot_img

Spitalul Câmpulung Moldovenesc: 28 de cadre medicale și personal auxiliar confirmat pozitiv cu coronavirus

AcasăEvenimentSpitalul Câmpulung Moldovenesc: 28 de cadre medicale și personal auxiliar confirmat pozitiv...

Vineri seară au venit rezultatele pentru 78 de teste, care arată că 25 de angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, iar diferența de 53 nu sunt infectați. Anterior, alte trei cadre medicale, doi medici și o asistentă din Compartimentul de Primiri Urgențe au fost confirmate pozitiv. Acestea sunt internate la Iași și Suceava. Alți 219 angajați ai spitalului așteaptă rezultatele.

„Au început să vină primele teste de la Suceava. Din cei aproximativ 300 angajați ai spitalului au venit rezultatele pentru 78 de teste. Din acestea 25 sunt pozitive și diferența de 53 sunt negative. La cele 25 de teste care au venit vineri se mai adaugă trei pacienți, care sunt internați unul la Iași și doi la Suceava. Cei trei au fost testați mult mai devreme decât ceilalți din unitatea medicală”, a declarat Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Edilul a precizat că în funcție de rezultatele celorlalte teste, Direcția de Sănătate Publică Suceava va decide în cursul săptămânii viitoare dacă spitalul va funcționa în continuare sau dacă va fi închis.

Negură a completat că angajații spitalului care sunt infectați cu coronavirus și au simptome ușoare sunt în autoizolare la domiciliu, iar reprezentanții Primării Câmpulung Moldovenesc țin permanent legătura cu aceștia.

Știri zi de zi, pentru tine!

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

spot_img