Spitalul Județean Suceava nu mai are niciun pat liber la ATI, pentru pacienții Covid 19

Spitalul Județean Suceava nu mai are niciun pat liber la ATI, pentru pacienții Covid 19, a informat Prefectura Suceava.

La nivelul județului Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 615 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 325 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 184 pacienți diagnosticați Covid- 19: 55 prezintă forme medii ale bolii, 72 prezintă forme ușoare, 37 prezintă forme severe. Totodată, 20 de pacienți prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iar cinci dintre aceștia sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 311 de paturi libere din care 38 pentru pacienți Covid-19, 183 în sectorul Non-Covid și 90 pentru zona tampon.

„La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid, dar conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, locurile la ATI pentru Covid vor fi adaptate în dinamică. De asemenea la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care două pentru pacienți Covid-19”, a precizat Prefectura Suceava.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 48 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 57.208 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 440 persoane.

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5692 de persoane declarate vindecate.

Marți dimineață se aflau în carantină 493 de persoane și în izolare la domiciliu alte 255 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 586 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.77 la mia de locuitori.

În cursul zilei de luni, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 602 persoane.

De asemenea, au fost verificate 56 societăți comerciale și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

„Prefectul județului Suceava mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă. Instituția Prefectului Județul Suceava face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă”, a transmis Prefectura Suceava.

Știri zi de zi, pentru tine!

Autor :

Publicat :

Abonează-te la știrile zilei pe Google News

Top 7 știri citite

Știri ultimă oră