Asociația Institutul Bucovina, în colaborare cu Academia PIM și Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, aduce la Suceava, în perioada 14 octombrie – 14 noiembrie, expoziția de pictură “Fără Limite”.
Lucrările artistului Ștefan Șerban iau loc de cinste în Galeria Zamca (situată în incinta Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 – în spate la LIDL Mărășești), locație unde acestea pot fi vizitate gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-17.00. Vernisajul expoziției, organizat vineri, 14 octombrie, i-a adus alături de publicul prezent la eveniment, pe criticul de artă drd. Leizeriuc Delia-Ioana (consilier DJC Suceava), alături de curatorul și maestrul caricaturist – Mihai Pânzaru-PIM. Un plus de valoare a fost adus de eleva Adela Șulea, printr-un recital de poezii, și momentul muzical susținut chiar de către artist.
Ștefan Șerban este nepotul scriitorului Fănuș Neagu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Ialomița și absolvent al Universității de Artă “George Enescu” din Iași, promoția 2013, dar și al Școlii de Artă “Vespasian Lungu” din Brăila. Lucrările artistului brăilean au fost expuse și în străinătate, în țări precum Cehia, Marea Britanie, Japonia și Belgia, obținând numeroase premii. Amintim, spre exemplu, Premiul de Excelență la Concursul Internațional de Artă și Grafică din Tokyo, trei premii întâi la Concursul Internațional ,,Tradiții și obiceiuri de iarnă pe ulița mea” la Telenești (în Republica Moldova), și Iași.
Despre acesta, criticul de artă drd. Leizeriuc Delia-Ioana povestește că este “o fire puternică și independentă, cu un spirit de inițiativă și organizare aparte, gândire rapidă și calități de lider”. Cele 41 de lucrări din colecția “Fără Limite” îmbină diverse stiluri, de la peisaj, portret și tehnică mixtă, la ulei pe pânză, acrilice și altele. “Artistul creează pas cu pas, un timp și spațiu numai al său, prin care să exprime forța creatoare și un sentiment de firesc. Dobândește o expresie aparte, datorită raportului dintre efectul produs de vibrația cromatică și de semn, în spațiul cromatic pur, iar adâncimea geometrică este înlocuită de adâncimea psihică”, mai adaugă aceasta.
Expoziția poate fi vizitată în continuare, până la data de 14 noiembrie, atunci când Galeria Zamca va deveni gazdă pentru lucrările următorului artist.
Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.